vrijdag 21 augustus 2015

Anemoon

De zomer houd nog heerlijk aan. Hopelijk genieten jullie van het mooie weer en van alle mooie bloemen die op dit moment bloeien. Vandaag ben ik aan de slag gegaan met de Anemone stempelset van Sheena. Een prachtige stempelset, die het denk ik op een kerstkaart ook goed zullen doen. Kerst... dat duurt nog even, maar ik ben al wel bezig met ideetjes voor kerstkaarten.

Nu dan de Anemoon. In een stap voor stap vertel ik je hoe je deze kaart maakt. 


Stempel een achtegrondstempel (Chocolate Barouqe) een paar keer met Versamark op een stuk papier. En bewerk dit daarna met PanPastel Yellow Ochre Tint (270.3). Doe dit voorzichtig. Als je te hard druk veeg je de Versamark uit en word je afdruk lelijk.


Vervolgens heb ik een andere achtergondstempel (Chocolate Baroque) gepakt en deze afgedrukt met Versamark. Hierover heb ik PanPastel Violet Tint (470.8) aangebracht.


Met Memento Luxe Elderberry stempelde ik de kringeltjes (Chocolate Baroque) over de achtergrond.Op een ander stukje papier heb ik eerst PanPastel Violet Tint aangebracht en hierover de anemoon met donkerpaarse inkt gestempeld. Laat de inkt goed drogen en knip de bloem uit.


Hetzelfde heb ik gedaan met een ander anemoontje en blaadjes. Voor het kleine anemoontje gebruikte ik als basis Yellow Ochre Tint en stempelde erover met Brilliance Pearlescent Purple. De blaadjes zijn gestempeld met Versamark en gesponst met PanPastel Bright Yellow Green Shade (680.3) en Hansa Yellow Extra Dark (220.1). Knip alle onderdelen uit.Ik miste nog iets op het geheel. In mijn box met allerlei frutsels vond ik een zakje met houten vlindertjes. Zo leuk! Deze bewerkte ik met PanPastel Violet (470.5). Een beetje een gepriegel, maar goed, we gaan voor het eindresultaat.Plak uiteindelijk alles op een paarse kaart en het geheel op een zalmrose kaart. Het formaat van de kaart is 10,5 cm bij 17,5 cm.
Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren. Tot een volgende keer!

3 opmerkingen:

Pat zei

Firstly can I say a big thank you for adding the translation gadget to the blog Corine. This is a beautiful card and the pan pastel colours are so pretty. I also love this Sheena Anemone stamp, and I do have quite a few of hers but not this particular one but will be looking out for it. x

Annemieke zei

Ik kan alleen maar zeggen "wat mooi ".
Groetjes Annemieke

Anne zei

Een hele mooie kaart, en prachtige kleuren!
groetjes Anne