woensdag 8 juni 2016

Tulp ingekleurd met Aqua Twin op PanPastel achtergrond

Hallo allemaal,

Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je een bloem met Aqua Twin in kunt kleuren op een achtergrond van PanPastel. Dit doe ik door de maskingtechniek toe te passen. 
Het is even een werkje, maar wel heel erg leuk om te doen.Stempel de tulp (Sheena Douglas) op maskingtape. Als de tape te smal is; leg je 2 stroken precies naast elkaar en stempel je hierop de tulp. Knip de bloem uit, aan de binnenkant van de zwarte lijnenDoe het zelfde met de tak (Sheena Douglas, uit tulp-set). Stempel eerst de tulp met Stazon Jet Black op aquarelpapier, plak de tulp af en stempel daarna de tak. Plak ook de tak af.


Wrijf met een sponsje voorzichtig PanPastel over je papier. Ik gebruik hier Phthalo Blue Tint (560.8) en Bright Yellow Green (680.5). Laat de tape op je papier zitten! Fixeer je werk.


Gebruik Aqua Twin 013 om een Cover A Card Stamp (Impression Obsession) in te inkten. Dit doe je door de dikke punt voorzichtig over de stempel te bewegen.


Leg je aquarelpapier met de afbeelding naar beneden op de stempel en wrijf voorzichtig met je hand over het papier.


Draai het papier voorzichtig om. Het ziet er dan uit als op onderstaande foto. 


Verwijder de maskingtape van de bloem en de tak.


Kleur de tulp en de tak met Aqua Twin. De Squeeze pen is een heerlijke waterpen om hiervoor te gebruiken. Doordat je op aquarelpapier werkt zie je de inkt mooi in elkaar overvloeien.Breng schaduw rond de bloem en tak aan met zwart. Verdun dit goed met water, zodat de schaduw niet te donker wordt. Doe dit door eerst wat zwart Aqua Twin op een acrylblok of craftsheet aan te brengen. Vervolgens breng je met de Squeeze pen de schaduwpartijen aan.


Op de achtergrond miste ik iets. Ik heb vervolgens weer de tulp en tak afgeplakt met de masks. Met Distress Inkt heb ik een tekst (Hero Arts) op de achtergrond gestempeld. 

Dit is het eindresultaat.


Wat ben ik enthousiast over de Aqua Twin markers.
Ik vind het een geweldig produkt en ga er zeker meer creaties mee maken.

Hopelijk heb ik jullie weer kunnen inspireren.


6 opmerkingen:

Laurette Paelinck zei

Mooi, mooi, een heel werkje maar met dit resultaat is het wel de moeite waard. nog een fijne dag, Laurette

Jo Capper-Sandon zei

What an incredible post. Love all the different stages and the finished piece is really gorgeous. You are very talented x

Pat zei

Thank you for the step by step in such detail Corine and the finished piece is beautiful! x

Anneke zei

Het beetje werk meer dan de moeite waard, supermooi! De bloem vind ik prachtig ingekleurd!

Willy de Bruijne zei

prachtig!

akkina van steen zei

Geweldig mooi