zondag 8 mei 2016

Take time to enjoy...

Voor deze kaart heb ik een achtergrond gemaakt met PanPastel op Schutpapier. Wat is dat toch geweldig papier om op te werken. Ik werk op 160 grams tekenpapier (het groene blok).


Eerst kijk ik in mijn stempelcollectie (en die is behoorlijk) om te bedenken met welke stempels ik ga werken. De grote vlinder (Stampin' Up)  heb ik al enige tijd in huis en ik heb er nog nooit wat mee gedaan. Dus dat wordt deze keer de uitdaging.

Dan zoek ik de kleuren PanPastel en andere materialen waarmee ik wil gaan werken. Dit keer heb ik gekozen voor Ultramarine Blue Tint (520.8), Violet Tint (470.8) en Turquoise Shade (580.3).


Op een stuk tekenpapier van Schut heb ik de twee lichtste tinten PanPastel aangebracht met een sponsje.


Daarna heb ik met Versamark (transparante embossinginkt) de vlinder (Stampin' Up) gestempeld. Hierover heb ik Turquoise Shade gewreven met een sponsje.
Doe dit voorzichtig met niet al te veel PanPastel in één keer aan het sponsje.
Fixeer je werk.


Van de vlinder heb ik een masker gemaakt op dun papier (80 grams). Om te voorkomen dat ik inkt over de vlinder spons, bedek ik deze met het masker. 
Door de template heb ik met een vingersponsje Memento Luxe Wedding Dress aangebracht.


Hier zie je het resultaat.
Laat de witte inkt goed drogen!


Stempel met Teal Zeal (Memento dewdrop) de tekst (Hero Arts) over de vlinder. 
De achtergrond is nu klaar.


Op aquarelpapier heb ik met Blue Blast glitterembossingpoeder van WOW! drie bloemen geëmbossed. Vervolgens deze ingekleurd met Zig Color Real Brush en een waterpenseel. 

Als finishing touch heb ik de rand van het achtergrondpapier geëmbossed met Superfine Silver WOW! embossingpoeder.

2 opmerkingen:

Mariëtte zei

Heel mooi!

Pat zei

Thank you for the step by step Corine, just so lovely to see how you put it together, and wow what a pop of colour with the added flowers. Gorgeous! x