donderdag 21 januari 2016

Birdie

Ook al zo'n zin in het voorjaar? Nu is deze winter niet specifiek winters te noemen, maar ik ben wel toe aan een beetje een lentezonnetje. Dus ik ben aan de slag gegaan met mooie pasteltinten van PanPastel. Op een stuk papier van 200 gram heb ik eerst twee kleuren PanPastel aangebracht. Ik werkte met Magenta (430.5) en Magenta Tint (430.8). Overigens geeft het altijd een mooie effect als je kleuren uit één serie gebruikt. Je moet wel oppassen dat het niet te monotoon wordt. Om die reden voeg ik later een contrasterende kleur toe.
Vergeet niet deze laag PanPastel te fixeren.


Stempel een zentangle-achtige stempel (Heindesign) met Pearlescent Purple inkt van Brilliance. Dit geeft een mooi parelmoer effect.Alle stipjes in de stempelafdrukken heb ik aangestipt met een witte Molotowmarker (singal white nr. 160).


Op een ander stuk papier heb eerst PanPastel Phthalo Blue Tint en Phthalo Blue aangebracht met een sponsje. Daarna heb ik de Starflower van Impression Obsession geëmbossed met spierwitte embossingpoeder. De blaadjes heb ik ingekleurd met een paarse stift. 


Het vogeltje (Katzelkraft) heb ik met dezelfde witte embossingpoeder geëmbossed op aquarelpapier en deze ingekleurd met markers en een waterpenseel. De bloem en het vogeltje heb ik uitgeknipt. Wees voorzichtig met de pootjes van het vogeltje. Plak op de achterzijde van je afdruk een stukje plakband, dit maakt dat je niet te snel doorknipt en niet per ongeluk de pootjes eraf haalt.
Met onderaan nog wat afdrukjes van een stempel met Brilliance inkt Pearlescent Violet en Pearlescent Blue maak je je kaart af.


Mat het geheel op een zilverenkaart en een paarse kaart en je vrolijke lentecreatie is klaar!
2 opmerkingen:

Caroline Cards zei

Een mooie creatie met lekker vrolijke kleuren. Top!
groetjes, Caroline

Pat zei

The bird is really cute Corine and I love that pretty background with the bolder flowers at the bottom, and then the bird and the flower cut out and placed gives a lot of dimension. x