zaterdag 20 juni 2015

Diary

Het is weer bijna vakantie en de meeste mensen nemen dan een dagboekje mee. Ik heb daarom een notitieboekje met een saaie lichtbruine kaft omgetoverd naar een vrolijke diary. Dus pak snel je spullen en ga aan de slag. Ik laat zien hoe je de kaft van een notitieboekje bewerkt met gesso, Liquitex Modeling Paste en PanPastels.


In allerlei winkels kun je tegenwoordig voordelige notitieboekjes kopen met een gladde kaft. Dit boekje is van de Hema en heeft een kaft van kaftpapier.


De eerste stap is een dun laagje gesso aanbrengen op de voorkant van het boekje. Daaroverheen leg je een de roostemplate van Penny Black en breng je modeling paste aan. Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Droog de modeling paste met de heattool, pas op dat het niet gaat bobbelen! 


Als het geheel goed droog is breng je met een sponsje een laag PanPastel Phthalo Blue (560.8) aan over de gehele voorkant. Vervolgens leg je de template weer precies over de bloem en breng de kleuren Hansa Yellow Extra Dark (220.1 voor blaadjes), Magenta (430.5 voor roos) en Magenta Shade (430.3 voor roos) aan met een sponsje.


Stempel met Versamark embossinginkt een aantal achtergrondstempels en bewerk deze met PanPastels. Ik gebruikte Magenta en Pothalo Blue Shade (560.3).


Doe dit ook op de achterkant van het boekje, maar breng dan eerst een laag Pothalo Blue Tint aan. Fixeer je boekje met een fixeerspray.


Voor de tekst heb ik op een apart stukje papier Phthalo Blue Tint aangebracht en hierover met Memento Luxe Rose de letters (Hampton Art) gestempeld. Knip ze uit en plak ze op het boekje met glossy accents.


Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze diary. 
Ik wens jullie allemaal een mooie en vrolijke zomervakantie.


5 opmerkingen:

Regina zei

Prachtig boekje. Op naar vakantie!

Pat zei

What a gorgeous cover you have given your diary Corine and I love the modelling paste roses which you have coloured so prettily with the magenta and I love the background in tbe pthallo blue which complements it perfectly. x

Louise zei

Mooi Corine!! Prachtig boekje zo.

Willy zei

Wat een prachtig boekje Corine, bedankt voor je uitleg!!

Anneke zei

Heel erg mooi geworden. Heerlijk is dat
toch om de boekjes op te pimpen zodat het
een uniek exemplaar wordt. Dat is jou
goed gelukt. Groetjes Anneke